Reacties cliënten

In het 'webbased' programma dat ik gebruik maken cliënten sessieverslagen en evaluaties. Hieronder een aantal teksten:

Receptioniste bij een technisch bedrijf, na vier gesprekken:

Ik heb veel aan de coaching. Peta luistert goed en snapt wat ik bedoel.

Docent, na het tweede gesprek:

Peta komt snel tot de kern en het werken met beelden en metaforen spreekt me erg aan. Ik heb nu, na twee gesprekken, een aantal nieuwe inzichten en voel me gesteund. Ik heb nu het gevoel dat het ook anders kan. Het werken met de sheets werkt erg goed. Daardoor worden dingen inzichtelijk.

Coördinator in de zorg, aan het eind van het traject:

Ik heb geleerd om mijn oude patronen/overlevingsmechanismen aan de kant te zetten op moeilijke momenten. In plaats daarvan ben ik nu in staat op in de communicatie met mijn leidinggevende volwassen en zakelijk te blijven communiceren. Ik heb geleerd te zeggen wat ik wil en dat te onderbouwen. De bescheidenheid waar ik door gehinderd werd is veel minder geworden.
Ik heb geleerd dat het gedrag waarin ik vastliep, voortkwam uit gewone dingen die ik in mijn jeugd en kindertijd heb meegemaakt. Ik heb deze blokkades door middel van logosynthese uit de weg kunnen ruimen.
Peta heeft zich aangepast bij mijn manier van leren (go with the flow) en heeft daarin toch een bepaalde mate van structuur aan weten te brengen, waardoor er bij mij ook een gestructureerd denkproces op gang kon komen. Ze heeft niets voor me ingevuld, maar mijzelf aan het denken gezet. Ze heeft me kennis laten maken met logosynthese, iets wat ik erg interessant vindt, en waar ik ook voor open sta. Mijn coach paste als persoon bij mij. Het is heel saai, maar ik ben eigenlijk overal tevreden over.

Werknemer reisorganisatie, na een gesprek:

Ik vind het prettig dat een 'buitenstaander' mijn verhaal aanhoort, en hier objectief naar kijkt. Met bijvoorbeeld mijn collega┬┤s gaat het steeds over het negatieve. Daar kom ik niet verder mee. Dat Peta aangaf dat ik me continu wil bewijzen, daar was ik me eigenlijk helemaal niet van bewust. Het was een prettig, leerzaam gesprek. Ik ben mezelf tegen gekomen, en hoop hier op verder te kunnen bouwen. Na deze eerste sessie, sta ik al weer heel anders in mijn negatieve gevoel. Door een paar rake opmerkingen ben ik na deze eerste sessie toch anders gaan kijken naar mijn situatie.

Moeder met moeilijke thuissituatie:

Ik wil graag beter leren voelen. Ik vind logosynthese prettig. Mijn zware gevoel was weg en ik had het gevoel dat ik de situatie thuis wel weer aan kon. Ik was heel blij met de opmerking: ga weer zelf sturen. Daar kan ik echt mee aan de slag.

Leidinggevende sinds een jaar:

De gesprekken met Peta zijn confronterend en verhelderend. Ik ontdek dat ik iedereen te vriend wil houden maar dat er daardoor niet altijd de goede dingen gebeuren. Ik ben inmiddels duidelijker en zeg sneller nee. De informatie over teamontwikkeling is zeer leerzaam, ik leer meer sturen. Het team waar ik leiding aan geef wordt zelfstandiger en leuker.


c o a c h i n g   t r a i n i n g   i n t e r v i s i e